Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Uitgelicht: Stichting Steunfonds bja-cow

Uitgelicht: Stichting Steunfonds bja-cow

De activiteiten van VoorUit worden door een aantal grote en kleinere fondsen ondersteund. Eén van die financiers is Stichting Steunfonds bja-cow, deze stichting heeft als doel projecten te stimuleren die een positieve bijdrage leveren aan het maatschappelijk welzijn in Amsterdam.

Dankzij de bijdrage kan VoorUit sinds 2014 met de verschillende activiteiten jaarlijks meer dan 20.000 bewoners in aandachtswijken bereiken. Centraal staan de thema’s Ontmoeting, Taal en Talent en Actief Burgerschap. In 2015 heeft de financiële ondersteuning geleidt tot onder andere:

– Een scootmobiel club voor 55+ in Geuzenveld
– Kooklessen voor kinderen en jongeren in Osdorp de Punt
– Cultuur van je Buur avonden in Slotermeer-Oost
– Taalles voor vrouwen bij Samen Kappen in Slotermeer-West
– KIJK fotoproject voor kinderen in de Kolenkitbuurt
– Een kindermoestuin in Laan van Spartaan
– Buurtkrant ‘Burcutur’ in Osdorp de Reimerswaalbuurt
– Muziekles in Slotervaart
– Huiswerkbegeleiding voor kinderen en jongeren in de Molenwijk

We zijn Stichting Steunfonds bja-cow erg erkentelijk voor hun bijdrage. Het lijken op het eerste oog kleine activiteiten, maar in ‘onze’ wijken zijn ze van groot belang. We hopen ook in 2016 veel bewoners te kunnen bereiken met onze activiteiten. We doen dat vanuit de overtuiging dat het de kleine successen zijn die ons werk de moeite waard maken.

Het gaat om de duw in de rug voor de middelbare scholier die zijn havo-diploma wil halen. Het gaat om een luisterend oor bieden voor wie de taal wil leren maar zich schaamt om weer aan een cursus te beginnen. Het gaat om een uitwisseling van leefwerelden en begrip voor elkaar. Dichtbij huis. Dag in dag uit.