Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Vernieuwing in de Molenwijk!

Vernieuwing in de Molenwijk!

Sinds afgelopen zomer zijn er tal van vernieuwingen in de Molenwijk. De Molenwijk is in de aandacht, en dat brengt positivisme bij de bewoners! Dit is natuurlijk niet voor niets. De Molenwijk was afgelopen jaar jarig en werd 50! Hiervoor is groots uitgepakt, met verschillende evenementen zoals het hoogtepunt, het Molenwijk feest in december. Een lichtjestocht, brassband, vuurshow en eten was allemaal aanwezig!

Er is ook koste nog moeite bespaard om de wijk op te fleuren, letterlijk, want er zijn lange linten van bloembollen geplant die nu volop in bloei staan. Dit ging samen met het groenonderhoud die zich in november heeft plaatsgevonden. Meer openheid, aanplant van nieuwe struiken, en zelfs insectenhotels! Ook is er in de zomer een nieuwe kunstwerkplaats terecht gekomen in de molenwijk die het belangrijk vindt kunst en de buurt te verbinden. De werkplaats Molenwijk is een initiatief van Framer framed.

Omdat de bewoners een stem in de ontwikkelingen verdienen, is samen met een aantal actieve buurtbewoners een buurtcommissie opgestart, de Stuurgroep Molenwijk. Zo hebben we al meerdere activiteiten opgezet, en met succes!