Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

"Met volle kracht …" – VoorUiter Marie

"Met volle kracht …" – VoorUiter Marie

Het is inmiddels een maand geleden dat ik begon met het werken bij VoorUit. Niet alleen zijn de werkzaamheden een verzameling aan nieuwe ervaringen; ook het ‘op-mezelf-wonen-met-een-huisgenoot-en-zelf-de-afwas-moeten-doen-enzo’ is nieuw. Daarbij ben ik een maand geleden begonnen aan mijn eerste studie, filosofie, en ook dat is nogal wennen.

Deze drie bezigheden maken dat ik vaak dagelijks meerdere malen van rol moet switchen: op het ene moment poog ik een strenge doch leuke juffrouw te zijn, op het andere moment ben ik een gezellige, humoristische, ondernemende, culinaironderlegde huisgenote, en op weer een ander moment ben ik een gemotiveerde filosofiestudente die braaf haar huiswerk maakt en nadenkt over de vraag waaruit de werkelijkheid nou eigenlijk bestaat.

Het is een grote uitdaging om deze drie rollen zo goed mogelijk te vervullen. Maar een nog grotere uitdaging is het misschien wel om deze drie rollen van elkaar gescheiden te houden. Als ik niet oplet, zou het zomaar kunnen dat ik aan mijn werkgroep-docent vraag of Nietsche nog vuile donkere was heeft die ik vanavond mee kan wassen, of dat ik vraag aan de kinderen die het buurtkrantje schrijven om het Categorisch Imperatief van Immanuel Kant uiteen te zetten in een essay van 1000 woorden. Of misschien vraag ik wel aan mijn huisgenootje of ze alsjeblieft eerst haar hand op wilt steken voordat ze iets aan me vraagt…

Afijn. Eén ding is zeker, en dat is dat het niet verveelt. Iedere dag vallen er weer minstens 27 nieuwe dingen te leren, en het is ontzettend fijn om met dat besef wakker te worden. Dus ik zou zeggen: met volle kracht de boodschappen doen. Of nee, de boeken in. Nouja, ook. En natuurlijk met volle kracht VoorUit!