Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Wij vonden het geslaagd! Samenwerken met ROC-leerlingen

Wij vonden het geslaagd! Samenwerken met ROC-leerlingen

Afgelopen periode hebben we een pilot gedraaid waarin ROC studenten bij VoorUit stage vervangende activiteiten doen. De pilot was een succes. De ROC studenten mogen, als ze zich voldoende hebben ingezet, hun reguliere stage vervolgen en we gaan zeker ook komend studiejaar verder met deze bijzondere samenwerking.

“Ja, VoorUit heeft sinds kort ook stagiaires die helpen bij de activiteiten! Sinds ongeveer een maand werken wij samen met het ROC van Amsterdam. Vanuit het ROC college West krijgen wij studenten doorgestuurd die zelf kiezen bij welke activiteit ze willen meedraaien. Mara en ik waren de gelukkigen, want een ROC student, genaamd Murea, had gekozen voor onze kabouterclub! De kabouterclub is een activiteit voor de hele kleine kinderen van 4 tot 8 jaar. Een maand lang is Murea bij ons geweest. Ze deed de activiteiten precies zoals wij het deden. Voor aanvang van elke activiteit gingen wij samen de kinderen ophalen van huis, wat Murea bijzonder leuk vond om te doen. In het buurthuis hebben we verschillende dingen gedaan zoals knippen, kleuren en buitenspelen. Kleine kinderen vervelen zich snel maar bij de kabouterclub gebeurt dat niet zo gauw en dat vond Murea bijzonder verrassend. De samenwerking met haar hebben wij als prettig en gezellig ervaren. Murea is een spontane meid die het werk snel oppikt en leuk meedoet met de rest. De foto hieronder weerspiegelt de gezellige sfeer van de kabouterclub.”

Niet alleen de VoorUiters vonden het een succes, ook Murea, die niet alleen bij de Kabouterclub, maar ook bij de huiswerkclub heeft geholpen, heeft ervan kunnen genieten.

“Het is hartstikke leuk… Ik vind het zo leuk bij de huiswerkbegeleiding en de kinderen vinden mij ook heel aardig ze noemen me zelfs juffrouw. In mijn vrije tijd zou ik dit heel graag willen doen.” “De kabouterclub vind ik heel erg leuk en ik kan mezelf zijn (en beetje kind zijn).”

Tekst: Sanaz Kateb