Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Voor organisaties

Onze partners zijn actief betrokken bij de uitvoer van de projecten van VoorUit.


VoorUit werkt samen met de stadsdelen West, Nieuw-West en Noord en alle woningcorporaties die sociale huisvesting bieden in Amsterdam. Onze partners zijn actief betrokken bij de uitvoer van de projecten van VoorUit. VoorUit is actief in wijken waar de verhoudingen niet vast staan. Waar ruimtelijke ontwikkeling gaande is of juist nog even op zich laat wachten. Waar theoretische concepten over samen wonen in diverse wijken praktijk moeten worden. Termen als eigenaarschap, zelf- en samenredzaamheid, participatiemaatschappij staan in de beleidsstukken. De bewoners krijgen nieuwe voordeuren. Maar wat er achter de voordeuren gebeurt is het meest essentieel. Daarin helpt VoorUit. Dat doet ze door in overleg met partners prioriteiten te stellen in een wijkplan en dat te concretiseren in verschillende activiteiten en projecten. VoorUit-teams hebben een voorbeeldfunctie in de wijk. Zij signaleren kansen, gaan in gesprek met buren, initiëren laagdrempelige, zinvolle en verbindende activiteiten en nemen hun verantwoordelijkheid als actieve bewoner in wijkorganen en buurtkamers. Ook geven zij feedback aan de partners van VoorUit over haalbaarheid, urgentie en prioriteiten die zij bij bewoners ervaren.

Community building
Vooruit is steeds op zoek naar nieuwe effectieve vormen van community building. Onder andere via samenwerking met onderwijsinstellingen. Maar ook samen met bewonerscommissies, ambtenaren van de stadsdelen en denkers en doeners van de woningcorporaties.

Corporate commitment
Aan deze partners voegt VoorUit graag ook commerciële partijen toe: bedrijven met een belang in de community die hun (humane) kapitaal willen inzetten om de wijken waar Vooruit actief is te versterken in de vorm van social return on investment of maatschappelijk betrokken ondernemen. 

Franka Kanters

Ymere

Maaike Hiemstra

de Alliantie

Jamila Belbachir

de Key

Mara Visser

stadsdeel Noord

Anucha el Morabet

stadsdeel Nieuw-West

Peer Smets

Vrije Universiteit

Joyce Aalberts

Vrije Universiteit

Partners

Financiers