Pieter Calandlaan 3, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Voor studenten

‘Als VoorUiter zet je je minimaal 10 uur per week in de wijk waar je woont’

Wat doe je bij VoorUit?
Bij VoorUit zet je je minimaal 10 uur per week in voor de wijk waar je woont. Voor jouw inzet krijg je jouw woning als vergoeding. Je betaalt geen huur, maar wel servicekosten, gas, internet, water en elektra. Jouw tien uur? Die zijn ingedeeld in 6 + 2 + 2 uur.

6 uur.
Per week besteed je zes uur aan het organiseren van activiteiten. Deze activiteiten variëren van huiswerkbegeleiding, creatieve activiteiten tot (taal) activiteiten voor volwassenen en senioren.

2 uur.

Hiernaast besteed je twee uur per week aan vergaderingen en voorbereiding. Denk hierbij aan het werven van buurtbewoners of het evalueren van activiteiten met teamgenoten.

2 uur.

De laatste en in de ogen van veel VoorUiters de leukste 2 uur van de week besteed je aan het contact met een gezin of persoon in de wijk: jouw contactgezin. Het doel van dit contact is om elkaars leefwereld te leren kennen. Studenten eten vaak bij het gezin, gaan samen naar de bieb of ondersteunen de ouders bij het lezen van een lastige brief.

Je roosters worden in samenspraak met het team gemaakt waarbij flexibiliteit gevraagd wordt. Uit ervaring blijkt VoorUit moeilijk te combineren met een stage en studies die veel contacturen hebben.

Incidenteel zijn ook extra activiteiten waar je aan mee doet zoals trainingen en thema-avonden om jouw optimaal uit te rusten voor het werk in de wijk. Ben je nieuwsgierig? Check onze socials of de VoorUit Jaarvideo om een impressie te krijgen van de activiteiten die wij organiseren.


Wonen bij VoorUit

Afhankelijk van de opdracht en beschikbare woningen in een wijk, woon je zelfstandig, met een teamgenoot of meerdere teamgenoten. Meestal woon je samen met één of meerdere teamgenoten, waardoor privé en werk vaak door elkaar heenlopen. Het is van belang dat jij hier mee om kunt gaan. Zodra je bent aangenomen, proberen we jou te matchen aan een team en/of huisgenoot aan de hand van jouw karaktereigenschappen en kwaliteiten. Hiernaast een voorbeeld van een VoorUit woning.

Op basis van jouw beschikbaarheid en de beschikbaarheid van jouw teamgenoten wordt er een planning gemaakt per studieblok. Dit betekent dat je altijd in de gelegenheid bent om naar colleges en werkgroepen te gaan.

Schuilt er een VoorUiter in jou?
Bij VoorUit krijg je veel verantwoordelijkheid. Daarom is het belangrijk dat je kunt schakelen tussen uiteenlopende rollen. Het ene moment ben je creatief, terwijl er een andere keer een beroep wordt gedaan op je autoriteit of oplossingsgerichte vermogen.

Je kunt omgaan met een volle agenda en wisselende werkzaamheden op een dag. Flexibiliteit is een must. Je kunt met uiteenlopende sociale situaties omgaan: van een informeel gesprek met een ouder tot een formeel gesprek met een wijkpartner. Je bent bereid om pedagogische en didactische vaardigheden te leren. Je vindt het leuk om volwassenen en kinderen iets te leren en kennis over te dragen. Ervaring hierin is een pre, maar geen vereiste.

Je werkt graag in teamverband samen aan een gemeenschappelijk doel. Je ziet de waarde van teambuilding en bent bereid hieraan bij te dragen. Je kunt je ideeën helder overbrengen. Je hebt inlevingsvermogen, inzicht in jezelf, bent contactvaardig en kunt omgaan met kritiek. Verder kun jij schakelen tussen het zijn van een teamgenoot en een huisgenoot en ben je goed te bereiken via mail en Whatsapp.

De ideale VoorUiter is..

Leergierig

Energiek

Assertief

Sociaal

Open minded

Wat levert het op?
VoorUit biedt je een onvergetelijke levenservaring; Je bent actief in een uitdagende omgeving, waar je ruimte krijgt voor eigen input en fouten gemaakt mogen worden. Tijdens je tijd bij VoorUit leer je de buurt waar je woont pas echt kennen. Vaak blijven contacten met buurtbewoners ook na je tijd bij VoorUit bestaan. Daarnaast kom je in een team van betrokken studenten te werken die dezelfde uitdaging aangaan als jij.

Ontwikkeling
Binnen VoorUit steken wij veel tijd in coaching en begeleiding. Je ontwikkelt vaardigheden die  tijdens en na je studie van pas komen. Je kunt doorgroeien naar de functie van wijkcoördinator of projectleider. En natuurlijk is je deelname aan VoorUit een aanwinst op je CV.

Aanmelden

Wat leuk dat je misschien bij VoorUit wilt werken! Wij zijn het hele jaar door op zoek naar goede VoorUiters. Ben jij een student in Amsterdam en wil jij bijdragen aan de sociale cohesie van de buurt, een bijbaan en een kamer in Amsterdam of Zaandam, meld je dan aan.

De aanmelding
Wij vragen je een video en CV in te sturen. De opname helpt ons om een goed beeld te krijgen van wie je bent. We verwachten geen professionele videoshoot. Een opname met je telefoon of webcam volstaat. De video is niet doorslaggevend voor onze selectie, maar geeft een eerste indruk voor wij je beter leren kennen tijdens de sollicitatiebijeenkomst. Zo krijgen wij een goed beeld van jou en zien dat je de drempel durft over te stappen om jezelf te presenteren. Video’s worden vertrouwelijk behandeld door de sollicitatiecommissie.

Waar moet je video aan voldoen?
Maximale lengte van het filmpje is 2 minuten.
1. Stel jezelf voor. (hoe heet je en waar woon je nu)
2. Wat is je meest relevante werkervaring?
3. Waarom ben jij geschikt voor het werken bij VoorUit?
4. Wat is de grootste uitdaging in je leven geweest?
5. Wat is een interessant/leuk feit over jou?

Na het insturen van je video en CV word je uitgenodigd voor een sollicitatiebijeenkomst. Studeer je aan een hbo-instelling? Stuur dan een uitdraai van je studierooster mee, is deze nog niet beschikbaar laat het dan weten. Mocht het opnemen van een filmpje technische moeilijkheden opleveren, dan horen wij het graag.

Video insturen
Geef je video en CV als bestandsnaam ‘Voornaam Achternaam Video’ en ‘Voornaam Achternaam CV’. Stuur je video en CV via wetransfer.com naar ikwilbij@vooruitproject.nl

Hieronder staan ter inspiratie een aantal voorbeelden van filmpjes van studenten die nu bij VoorUit werken.

Ter inspiratie, wat voorbeelden van de sollicitatie video’s van VoorUiters.