Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

VoorUit & Calvijn College: huiswerkbegeleiding tijdens corona

VoorUit & Calvijn College: huiswerkbegeleiding tijdens corona

VoorUit kent al ruim anderhalf jaar een nauwe samenwerking met het Calvijn College. Eerder dit jaar gaven VoorUiters gastcolleges aan de leerlingen en organiseerden zij een Duur-Saam-diner op de school in samenwerking met de leerlingen. Toen op 15 maart bekend werd dat de scholen dicht gingen, sloegen we opnieuw de handen ineen. 

Wanneer school en de daarbij behorende structuur van de ene op de andere dag verdwijnt door de coronacrisis, kan het best moeilijk zijn om thuis aan de slag te gaan met je huiswerk. Daarom ontstaat het idee van een 1-op-1 online huiswerkbegeleiding. Al snel meldden enthousiaste VoorUiters zich aan die de leerlingen een handje wilde helpen. Daarbij ging het ook om het bieden van een luisterend oor. Het is ten slotte ook wel fijn om eens met iemand anders te praten dan je broertje of je moeder in tijden van quarantaine. 

In eerste instantie was het soms best een gekke situatie. Je leert elkaar kennen via telefonisch contact, in plaats van dat je elkaar eerst in het echt ontmoet hebt.  Ondanks deze gekke start, hebben flink wat duo’s elkaar de afgelopen tijd leren kennen en spraken ze elkaar elke week over huiswerk en andere zaken. In totaal hielpen 21 VoorUiters 28 leerlingen met hun huiswerk en andere vragen. 

Gezien het feit dat zowel VoorUit als het het Calvijn College het belang inziet van een duurzaam contact, is besloten om deze samenwerking in volgend schooljaar voort te zetten. Hierbij is het idee om de studenten van VoorUit en leerlingen van het Calvijn College uit dezelfde buurt aan elkaar te koppelen, bijvoorbeeld om de nieuwe 1e klassers te begeleiden in hun eerste periode op school of leerlingen te helpen bij het zoeken naar een stage.