Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

VoorUit is altijd aan!

VoorUit is altijd aan!

Op het moment dat je het contract tekent gaat er een nieuwe wereld voor je open. Op papier doe je tien uur sociaal werk, maar in de realiteit is het zoveel meer. En dat bedoel ik in positieve zin! Stel je komt als “kitten” in team Kolenkit terecht, dan zal je verwelkomd worden met miauwtjes en kattengrappen.

Je positie als VoorUiter is uniek. Het kan zomaar zijn dat je van een zwaar college thuiskomt en drie lieve meisjes met grote bruine ogen op je af komen rennen en je spontaan beginnen te knuffelen. Of je loopt op straat en tien jongens die een potje voetbal op straat aan het spelen zijn, besluiten je met z’n allen aan te vallen en plotseling bevind je je in een stoei-gevecht op straat.

Een gezellig praatje met de voorzitter van de moskee, een ouder of een partner van een organisatie in de wijk is ook niet gek. Met je team naar een festival in Amsterdam-West, spelletjesavondjes en in de zomer zwemmen tussen het zeewier van de Sloterplas. VoorUit is niet gewoon werk, het is een gevoel.  En die VoorUit-vibes geven je een glimlach op je gezicht.

Tekst: Marieke Groenendijk