Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

VoorUit zoekt Projectmanager (0,5 fte)

VoorUit zoekt Projectmanager (0,5 fte)

VoorUit zoekt per 1 juli 2017, vanwege het vertrek van de huidige projectmanager, een ervaren projectmanager die eindverantwoordelijk is voor de totale bedrijfsvoering en verantwoording aflegt aan het stichtingsbestuur.

VoorUit huisvest ieder jaar rond de 70 studenten in Amsterdam West, Nieuw-West en Noord. De studenten van de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam krijgen woonruimte en werken tenminste 10 uur per week als vrijwilliger in maatschappelijke projecten in de wijk.

VoorUit organiseert laagdrempelige ontmoetingen in de wijk en is betrokken bij wat er leeft onder bewoners. In samenwerking met bewoners en partners werken we aan projecten die de sociale cohesie in de wijk versterken. Kort samengevat ‘VoorUit verbindt de wijk’.

De missie van VoorUit sluit aan bij de programmalijnen van de corporaties in Amsterdam. We zetten in op het vergroten van eigenaarschap, ondersteunen van kwetsbare bewoners en werken aan projecten rond de thema’s schoon, heel, veilig en groen. Daarnaast draagt VoorUit bij aan de gebiedsagenda’s van de Gemeente Amsterdam.

VoorUit bestaat in 2017 tien jaar. De komende jaren willen we de relatie tussen het werken in de wijk en het onderwijs aan de universiteit versterken en meer aansluiting bij het bedrijfsleven vinden.

VoorUit werkt op verschillende niveaus. Wij zijn actief binnen domeinen als wonen, welzijn, educatie en participatie. We communiceren met de stadsdeelvoorzitter tot de wijkbeheerder van de corporatie. VoorUit werkt in multiculturele kwetsbare wijken en is actief in de discussie over diversiteit en migratievraagstukken. Daarnaast is er een sterke verbinding met de universitaire omgeving.

De projectmanager kan het verhaal van VoorUit uitdragen richting partners, onderwijs en bedrijfsleven. Je bent het gezicht van de organisatie. Als je ervaring hebt met het werken in een onderwijs/onderzoeksomgeving of een woningcorporatie is dat een pré. Essentieel is dat je benaderbaar bent voor de studenten en het leuk vindt om in een jonge, lerende organisatie te werken.

VoorUit biedt een marktconform salaris op basis van opleiding en ervaring.


Functie inhoud

De projectmanager zorgt voor:

 • Initiëren en onderhouden van contact met het bestuur, de stuurgroep, sponsoren, samenwerkingspartners, instanties en vooral met de betrokken studenten.
 • Dagelijkse leiding en coaching van de projectleiders.
 • Ontwikkelt samen met het bestuur en de projectleiding het beleid.
 • Financiering door middel van o.a. fondsenwerving, het bewaken van het budget en terugkoppeling aan fondsen en sponsoren.

Het team 
De projectmanager stuurt drie projectleiders aan die coaching en begeleiding aan de studenten bieden en daarnaast verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van beleid op het gebied van o.a. communicatie en trainingen. Daarnaast werkt de projectmanager samen met een boekhouder. De organisatie bestaat verder uit 9 wijkcoördinatoren (studenten) en 70 deelnemende studenten. Er heerst een informele bedrijfscultuur.

Functie eisen

Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding en ervaring als projectmanager in de non-profit sector. Het is een pré als je kennis hebt van de sociale kaart van Amsterdam en een passie hebt voor het werken met studenten.
Je beschikt over de volgende competenties:

 • Management kwaliteiten
 • Teamspeler
 • Maatschappelijk geëngageerd en politiek sensitief
 • Sociaal initiatief en verbindingskracht
 • Betrouwbaar
 • Verbindingen leggen en klantgericht werken
 • Op de hoogte van relevante maatschappelijke ontwikkelingen

image-2016-05-23 (5)


Reageren

Stuur je motivatie en CV onder vermelding van Projectmanager VoorUit naar info@vooruitproject.nl. De deadline voor de aanmelding is 17 april 2017.
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Pieter de Jong, voorzitter bestuur Stichting Studenten voor Samenleving via Pieter de Jong of 06-29033875.
Meer informatie over VoorUit is te vinden op www.vooruitproject.nl

reim vlucht