Louwesweg 6, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Stage Social work, MPA en social science

Kom jij ons team versterken?

Let op: Dit zijn functie(s) buiten het wonen en werken bij VoorUit. Wil je meer informatie over vrijwilligerswerk bij VoorUit? Ga dan naar VoorUit voor studenten of starters.

VoorUit zoekt stagiairs social work, MPA en social science (m/v/x)

Heb jij zin om het verschil te maken in de buurt? Klinkt werken in een team met jonge mensen jou als muziek in de oren? Gaat je hart sneller kloppen van het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en ben je een kei in mensen verbinden? Kom dan stage lopen bij VoorUit! 

Voor het project Hart voor de Buurt, dat begin september van start gaat, zoekt VoorUit stagiairs. Als stagiair ga je je, in een groep met andere stagiairs, bezighouden met een concreet vraagstuk in een buurt in Amsterdam.

VoorUit in het kort

VoorUit is opgericht om bewoners in ontwikkelbuurten te ondersteunen en de verbondenheid in deze buurten te versterken. De studenten en starters die zich hier vrijwillig voor inzetten, wonen in de buurten waar ze actief zijn. Zo weten ze precies wat er lokaal speelt en zijn ze onderdeel van de buurt. In totaal wonen er zo’n 75 vrijwilligers in tien verschillende buurten in Amsterdam en Zaandam.

Hart voor de Buurt

Door middel van het project Hart voor de Buurt kunnen studenten tijdens hun opleiding iets bijdragen aan de leefbaarheid en verbondenheid in een buurt in Amsterdam. Zowel de buurt als de studenten hebben hier profijt van.

In groepen van vier gaan deelnemers (mbo-4/hbo/wo) voor hun stage aan de slag met een vraagstuk in een buurt in Amsterdam-Noord of Nieuw-West. Denk aan vragen als: hoe kan de energietransitie bijdragen aan kansen op werk? Hoe kun je verbinding stimuleren tussen senioren en jongeren in een zorgcomplex? Hoe moet je een buurt inrichten om ook jongeren een fijne plek te geven? En hoe maak je het leuker om gezond te leven?

Hart voor de Buurt is een project van VoorUit en Saga Interproject.

Wie zoeken wij?  

Jij (m/v/x) studeert social work, maatschappelijke zorg, of een andere vergelijkbare studie op mbo-4/hbo/wo. Je bent vanaf september tot februari een of twee dagen per week beschikbaar. Heb je meer stage-uren? Dan kunnen we een verdiepende opdracht aanbieden.

Je bent maatschappelijk betrokken, wordt enthousiast van werken met mensen en vindt het een uitdaging om met echte vraagstukken aan de slag te gaan. Wij helpen je met de vaardigheden om dit tot een succes te maken. In je stage werk je aan het vraagstuk, maar ook aan persoonlijke vaardigheden als ‘design thinking’ en ‘coaching ourselves’. 

Liever stage lopen in een rol waarbij je de groepen studenten aanstuurt tijdens het project? Bekijk dan deze pagina!

Wat ga je doen? 

Als stagiair ga je in een groep met drie andere studenten aan de slag met een actueel vraagstuk in de wijk. Het vraagstuk ligt er al, als stagiair ga je onderzoeken wat er precies speelt. Dat doe je door middel van gesprekken met de opdrachtgever. 

Daarnaast ga je langs in de buurt en spreek je bewoners, ondernemers en lokale professionals aan om een goed beeld te krijgen van de situatie. Wanneer dit duidelijk is, maak je als stagiairs een plan van aanpak om in de hulpvraag te voorzien. 

Tijdens deze stage ga je veel leren over de dynamiek van buurten waar Hart voor de Buurt actief is en leer hoe je met elkaar tot creatieve oplossingen kunt komen. Ook kun je aan leerdoelen werken en je persoonlijke en beroepsmatige vaardigheden ontwikkelen. Doordat je samenwerkt met studenten van andere opleidingen kun je veel kennis en perspectieven benutten.

Interesse?

Mail je cv en motivatie naar info@vooruitproject.nl. Heb je vragen, neem dan contact op via info@vooruitproject.nl of bel Sterre Herstel 06 83799672 .