Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Wat doet een VoorUiter?

10uur per week actief in de buurt

Bij VoorUit zet je je als student minimaal 10 uur per week in voor de buurt waar je woont. Als vrijwilliger kun je gebruik maken van een woning in één van de buurten in Amsterdam of Zaandam. Je betaalt geen huur, maar wel servicekosten, gas, internet, water en elektra. Jouw wekelijkse tien uur zet je in voor:

Activiteiten [7uur per week]
Per week besteed je zeven uur aan het organiseren of ondersteunen van activiteiten. Je werkt samen met bewoners aan activiteiten voor de buurt. Je ondersteunt bij bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding, creatieve activiteiten of (digi)taallessen voor volwassenen en senioren.

Contactgezin of -persoon [2uur per week]
Daarnaast besteed je twee uur per week aan het contact met een gezin of persoon in de wijk. Het doel hiervan is om elkaars leefwereld beter te leren kennen. Vaak eet je samen, ga je naar de bieb of ondersteun je bij het begrijpen van een lastige brief. Je mag zelf een gezin of persoon in de wijk benaderen of kunt gebruik maken van maatjesprojecten via organisaties waarmee wij samenwerken zoals: De Voorleesexpress, Stichting SINA of De Regenbooggroep.

Vergaderen [1uur per week]
Gemiddeld besteed je een uur per week aan vergaderen met je team. Denk hierbij aan het plannen en evalueren. Minstens eens per twee weken kom je samen met je team om te eten en te bespreken hoe het gaat in de buurt.

Trainingen en thema-avonden [incidenteel]
Om je te ondersteunen in het werk in de wijk en in je ontwikkeling zijn er soms ook extra activiteiten waar je aan mee doet. Deelname hieraan is in veel gevallen verplicht.
Op basis van jouw studierooster wordt er een planning gemaakt. Dit betekent dat je altijd in de gelegenheid bent om naar al je colleges en werkgroepen te gaan.

Is dit iets voor mij?

Wat levert het op?
VoorUit biedt je een onvergetelijke levenservaring; Je bent actief in een uitdagende omgeving, waar je ruimte krijgt om een eigen bijdrage te leveren en fouten te maken. Je leert de buurt waar je woont pas echt kennen door er aan de slag te gaan. Vaak blijven contacten met buurtbewoners ook na je tijd bij VoorUit bestaan. Daarnaast kom je in een team van betrokken studenten te werken die dezelfde uitdaging aangaan.

Ontwikkeling
Binnen VoorUit steken wij veel tijd in coaching en begeleiding. Je ontwikkelt vaardigheden die tijdens en na je studie van pas komen. Je kunt ook doorgroeien binnen VoorUit, en je kunt bij ons in overleg bijna altijd ook opdrachten of onderzoeken voor je studie doen. En natuurlijk is je deelname een bijzondere aanwinst op je CV.

Ik wil VoorUiter worden! Hoe meld ik me aan?


Coördinator
In elk VoorUit team in de buurt, is één student de coördinator. Lijkt het jou wel iets om ook leidinggevende ervaring op te doen? Mooi voor je CV en je krijgt ook nog eens een vrijwilligersvergoeding!

Ja, coördinator worden is wel iets voor mij!

Wil je meer weten? Check onze socials of de VoorUit Jaarvideo om een impressie te krijgen.