Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Weken vol zonneschijn, knutsels, spannende dieren en zand

Weken vol zonneschijn, knutsels, spannende dieren en zand

Inmiddels is het alweer een paar weken geleden, maar bij ons in de Punt is het nog zeker aanwezig in het geheugen. De meivakantie-activiteiten waren vol met zonneschijn, knutsels, spannende dieren en zand. Omdat de vakantie twee weken duurde hebben we alle tijd gehad om vier geweldige activiteiten te ondernemen.

De aftrap deed de groep vrouwen van de conversatieles. Zij ondernamen de reis naar het Centraal Station om daar naar de Openbare Bibliotheek te gaan. Hier hebben ze een uitgebreide rondleiding gehad door de bibliotheek waar ze ontzettend veel interessante informatie kregen. Voortaan kunnen de vrouwen zelf de weg vinden binnen de vele informatie die de bibliotheek te bieden heeft.

Ook zijn we met de kinderen uit de Punt naar de kinderboerderij geweest waar we allerlei dieren hebben gezien. Daarna konden we zelf de beest uithangen bij Natureluur waar we hebben geknutseld, gevaren en tot het hoogste Puntje van een boom zijn geklommen.

Later in de vakantie besloot de zon eens zijn gezicht te laten zien en die hebben we flink verwelkomd! We hebben meteen de trein genomen richting Zandvoort waar we onze kleden neerlegden en direct naar de zee renden. Deze was toch iets kouder dan verwacht dus we gingen niet verder het water in dan onze voeten. Hoewel we de kou van de zee niet helemaal in durfden hebben we toch geprobeerd Insaf zeeklaar te maken door haar een heuse zeemeerminnenstaart te geven.

Bijgekomen van het strand en met een licht kleurtje hebben we de volgende dag weer het openbaar vervoer genomen maar deze keer bleven we lekker binnen Amsterdam. We zijn namelijk naar het Amstelpark geweest waar ontzettend veel te doen en te zien was. Met een grote groep hebben we geklommen en geklauterd op de speeltuinen, zijn we verdwaald geraakt in het doolhof en hebben we alpaca’s en walibi’s kunnen bewonderen. Ook zijn we op zoek geweest naar een vleermuizengrot maar deze bleek te goed verstopt te zijn.

De dag daarna zijn we lekker dicht bij huis gebleven door het Buurthuis om te toveren tot een indianenkamp. Kleine Arend, Wilde Buffel, Blauwe Beer en Grijze Panter leidden de indianen op en al snel was iedereen voorzien van een hoofdtooi, wigwam en stoere indianennaam. De nieuwe indianenstam trok naar buiten waar ze hun trommelkunsten konden oefenen en een indianenmeisje konden helpen met het compleet maken van haar hoofdtooi door er een veer op te prikken. Tot slot hebben we er een Punt achter gezet door met z’n allen Pocahontas te kijken onder het genot van limonade en een koekje.

En alsof dit alles nog niet genoeg was hebben we samen met mannentaalcentrum Daadkr8 de handen ineen geslagen om een bezoek te gaan brengen bij de Amsterdamse Waterleidingduinen. Hier gaan we, als het meezit, een rondleiding krijgen van de boswachter die ons alles gaat vertellen over de geschiedenis, flora en fauna en de werking van de Waterleidingduinen. De vakantie is nu dan echt voorbij maar wij gaan nog door!