Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Wethouder Udo Kock bezoekt Kolenkitbuurt

Wethouder Udo Kock bezoekt Kolenkitbuurt

De Kolenkit is een wijk die gezien en gehoord mag worden, zo dacht ook wethouder Udo Kock (Gemeente Amsterdam). Onder leiding van buurtcoördinator San San Liem werd er een rondgang gemaakt door de Kolenkitbuurt en daarbij mocht VoorUit niet ontbreken.

Allereerst werd een bezoek gebracht aan BACK waarbij onder andere de foto-expositie KIJK! bekeken werd. De foto-expositie is tot stand gekomen onder leiding van Vera Duivenvoorden en VoorUiter Kyra Bos. Samen met acht kinderen hebben ze foto’s vastgelegd rondom het thema ‘informele zorg’. Aangezien foto’s soms meer dan duizend woorden zeggen mocht de expositie niet bij de rondleiding ontbreken.

Vervolgens is een bezoek gebracht aan het buurthuis van VoorUit. Vragen als: Wat is VoorUit dan precies, wat gebeurd er allemaal in het buurthuis, wat maken jullie dan allemaal mee en hoe worden jullie ondersteund kwamen allen aan bod. Na een lekker bakje koffie en een goed gesprek met wijkcoördinator Jeroen van Lindert was het tijd om elkaar weer gedag te zeggen.

Tekst: Jeroen van Lindert, Beeld: Marieke Duursma