Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Zonnige buitenspeeldag in Slotermeer

Zonnige buitenspeeldag in Slotermeer

Wat heb je nodig voor een goed straatfeest? Allereerst natuurlijk enthousiaste buurtbewoners. Die zijn onmisbaar. En lekker eten. Bij voorkeur mooi weer. En… Spelletjes voor de kinderen. En als je dan toch bezig bent, een DJ die hippe muziek draait. Het straatfeest op de Hans Katanhof op 10 juni, buitenspeeldag, had het allemaal. En veel meer!

Ik noem maar wat. Een buurtbewoonster had haar paarden meegenomen. Een razend succes. Voor veel kinderen uit de buurt was het de eerste keer op een paard. Spannend! Maar vooral heel leuk.

Medewerkers van de Natureluur hebben kinderen de hele middag beziggehouden met allerlei natuur-knutselprojectjes. Voldaan liepen kids rond met zelfgemaakte pijl-en-bogen en handkatapultjes. Ook de kleintjes werden niet vergeten.

Er was een heus springkussen geregeld waar urenlang dankbaar gebruik van is gemaakt. En de volwassenen? Die werden royaal getrakteerd op hapjes, gemaakt door de vrouwen uit de buurt. De catering werd verzorgd door de toegewijde buren van de Eigen Haard buurthuiskamer.

Het was een straatfeest zoals het hoort te zijn. Een gezellige drukte van betrokken buurtbewoners, midden in de wijk. Wat fijn om de buurt waarin ik woon zo te zien opbloeien. Bijzonder veel dank aan Eigen Haard en alle helpende handen die dit mogelijk hebben gemaakt.

Tekst: Toon de Vries, Beeld: Shirley Brandeis