Louwesweg 6G, Amsterdam
info@vooruitproject.nl

Zonnige workshopdag zorgt voor frisse start

Zonnige workshopdag zorgt voor frisse start

Gepaard met verfrissende nieuwsgierigheid en inspiratie ging het VoorUit-jaar 2015-2016 van start. Het Huis van de Wijk in Slotervaart diende als verzamelpunt voor de workshopdag. Sommige studenten waren net terug van vakantie, anderen wat brakjes na de introductieweek van de universiteit. Desondanks allemaal vol enthousiasme over het nieuwe jaar.

Na een korte introductie van projectmanager Nynke Coenraads gingen de studenten in twee groepen uiteen. De ervaren VoorUiters konden aan de hand van wijkplannen aan de slag met het ‘Beste idee ooit’. Doel van deze opdracht was om een activiteit te ontwikkelen die aansloot bij de vraag van bewoners, stadsdelen en woningcorporaties. De studenten presenteerden vervolgens dit idee in een krachtige pitch van 2,5 minuut.

De nieuwe VoorUiters kregen een presentatie over het werken bij VoorUit. Na een korte pauze volgde een workshop over pedagogiek en didactiek. Er komt best wat op je af tijdens het werk in het buurthuis. Daarom werden er verschillende praktijkvoorbeelden besproken.

Vervolgens werden er in teamverband verschillende teambuildingactiviteiten gedaan. Voorzitter Pieter de Jong hield een inspirerende speech waarin hij de waarde van betrokken studenten voor de buurt nogmaals benadrukte. Daarna volgde de uitslag van ‘het beste idee ooit’. Het team uit Slotervaart ging er met de hoofdprijs vandoor voor hun project ‘de Achtbaan’, waarin jongeren in acht weken kennismaken met acht verschillende werkgevers in de buurt.

Ondertussen hadden de buurtmoeders heerlijke Marokkaanse harira en cous cous klaargemaakt. Voor sommigen de eerste, maar zeker niet laatste kennismaking met de Marokkaanse keuken.

We kijken terug op een fantastisch begin. Zo’n start van het jaar geeft veel energie maar vooral veel vertrouwen. We gaan weer met volle kracht VoorUit!

Beeld: Thijs Paanakker